Diplomatija

“HANAMI” U SAKURA PARKU: Tradicionalni japanski običaj gledanja trešnjinog cveta

Izvor Promo

Povodom obeležavanja tradicionalnog japanskog običaja gledanja trešnjinog cveta - Hanami, predstavnici Japanske poslovne alijanse u Srbiji organizovali su u petak 21. aprila,vanredno druženje u Sakura parku na Novom Beogradu.

Izvor: JBAS/Goran Zlatković

„Pored okupljanja privrede Japana i Srbije, JBAS aktivno promoviše japansku kulturu u našoj zemlji, čiji je sastavni deo i gastronomija. Zahvaljujemo se Nj.E. ambasadoru Japana Takahiko Kacumati i osoblju Ambasade Japana koji su i ove godine podržali ovo izvanredno i autentično iskustvo“, rekao je Oliver Lepori, izvršni direktor Japanske poslovne alijanse u Srbiji.

Nakon proslave 140 godina prijateljstva naše dve zemlje, ovakvo predstavljanje Japana u japanskom parku Sakura na Novom Beogradu ima poseban značaj, jer su stabla japanske trešnje u vidu olimpijskih krugova zasađena u aprilu 2021. godine u znak večnog prijateljstva između dve zemlje, koje su gradu Beogradu poklonili članovi JBAS-a, u međuvremenu su postale jedna od simbola naše prestonice jer se mogu videti prilikom sletanja na beogradski aerodrom.