Biznis

PARTNERSTVO KONFINDUSTRIJE SRBIJA I KONFINDUSTRIJE VENETO EST: Potpisan sporazum podršci internacionalizaciji preduzeća

Izvor Promo

Od 7. do 10. maja prva privredna misija Konfindustrije Veneto Est u Srbiji.

Izvor: Promo/Konfindustrija Veneto Est

Predsednici Konfindustrije Srbija i Konfindustrije Veneto Est, Patricio Dei Tos i Leopold Destro potpisali su Sporazum o saradnji koji ima za cilj dalje unapređenje odnosa i ekonomsko-privredne saradnje između dva udruženja i njihovih kompanija članica, posebno kada je reč o predstavljanju novih poslovnih prilika na srpskom tržištu, mogućnostima za investiranje, upostavljanju odnosa sa institucijama, podršci u administrativnim procedurama, rešavanju birokratskih problema i sl.

Prva konkretna aktivnost koja sledi je privredna misija Konfindustrije Veneto Est u Srbijikoja će seodržati od 7. do 10. maja u Beogradu. Zvaničan poziv za učešće upućen je i predsedniku regije Veneto, Luki Zaja.

Izvor: Promo/Konfindustrija Veneto Est

Cilj misije je da kompanijama članicama Konfindustrije Veneto Est pruži mogućnost da se sastanu institucijama i sa srpskim kompanijama zainteresovanim za uspostavljanje poslovne i komercijalne saradnje. Za svaku kompaniju koja će učestvovati u misiji biće organizovani bilateralni sastanci u cilju uspostavljanja dugoročne saradnje i realizacije potencijalnog ulaganja.

„Sa velikim zadovoljstvom, entuzijazmom i angažovanjem, kao privrednik iz Treviza, predstavljam i pratim svoje kolege privrednike u procesu internacionalizacije njihovog poslovanja u zemlji u kojoj smo tokom niza godina i sami uspostavili odlične odnose sa institucijama i predstavnicima vlasti. Saradnja sa Konfindustrijom Veneto Est u prvoj misiji u Srbiji nakon bilateralnog foruma Italija-Srbija koji su organizovali italijanska Agencija za promociju izvoza u saradnji sa Ambasadom Italije u Srbiji i uz aktivno učešće Konfindustrije Srbija - pokazatelj je dosadašnjeg rada i značajnog posla koji je uradio ceo Sistem Italija“, izjavio je Patricio Dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbije, kome je nedavno produžen mandat za još 2 godine.

"Ovaj novi vid saradnje među udruženjima još jednom pokazuje snagu i prednosti mreže Konfindustrije u svetu čije su brojne kompanije članice poreklom upravo iz regije Veneto, a aktivne su na raznim tržištima." - izjavio je Leopoldo Destro, predsednik Konfindustrije Veneto Est. "Istočna Evropa ima najkonsolidovaniji sistem udruživanja i zadovoljstvo je istaći da je prvi impuls u ovom pravcu krenuo upravo od udruženja industrijalaca sa severoistoka. Partnerstvo sa Konfindustrijom Srbija, na čijem se čelu nalazi privrednik povezan sa Konfindustrijom Veneto Est kao što je Patricio Dei Tos, doprineće lakšem uspostavljanju kontakta i plodonosnoj saradnji između privrednika naše dve teritorije, uz promociju bilateralnih odnosa na nivou institucija i kulture".

Izvor: Promo/Konfindustrija Veneto Est

Sporazumom je ozvaničeno i pokretanje usluge Desk Srbija, koja ima za cilj pružanje konkretnih informacija i pomoći kompanijama sa teritorije regije Veneto, pružanja informacija o prilikama na tržištu u Srbiji, mogućnostima za investiranje, umrežavanje i organizovanje individualnih sastanaka za kompanije koje su zainteresovane za srpsko tržište.