Biznis

PRODUŽEN MANDAT ZA JOŠ DVE GODINE: Patricio Dei Tos ostaje na čelu udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji

Na generalnoj skupštini Konfindustrije Srbija održanoj u sredu, 22. marta 2023, jednoglasno je izglasan produžetak mandata aktuelnom predsedniku Patriciju Dei Tos. Dei Tos ostaje na toj funkciji u naredne dve godine.

Izvor: Konfindustrija Srbija/ Promo

Patricio Dei Tos (Patrizio Dei Tos), privrednik iz Treviza, osnivač je i direktor kompanija Labor Legno i Itlas, lidera na italijanskom tržištu u proizvodnji drvenih podova i podnih obloga. Pod imenom Labor SRB kompanija u Srbiji posluje od 2015. godine, kada je u Sremskoj Mitrovici otvorila svoj prvi pogon, da bi u oktobru 2018. otvorila i drugu fabriku, navedeno je u saopštenju Konfiindustrije Srbija.

- Zahvaljujem svim kolegama privrednicima koji su odlučili da mi ukažu poverenje. U naredne dve godine radićemo na jačanju našeg prisustva na teritoriji Srbije, ali i u Italiji zahvaljujući novom članu mog tima, gospodinu Đampjeru Beltotu, koji je od danas zvanično teritorijalni predstavnik Konfindustrije Srbija za region severne Italije, - izjavio je Dei Tos neposredno posle izbora.

Skupština članova na generalnoj skupštini usvojila je takođe, predlog aktivnosti za predstojeću godinu u čijem će fokusu biti ljudski resursi i obrazovanje, agroindustrija, transport i logistika kao i lanci snabdevanja.