Biznis

Radni doručak „Liderstvo i interna fleksibilnost“

Izvor Promo

Slovenački poslovni klub je u saradnji sa svojim članom, kompanijom Atria Group SEE održao veoma uspešan radni doručak na temu „Liderstvo i interna fleksibilnost“ .

Izvor: Promo/SPK

Uvodnu reč imala je Milena Mihajlović, ispred Slovenačkog poslovnog kluba, koja je pozdravila sve prisutne i poželela dobrodošlicu na još jedan radni doručak na kom je bilo prisutno preko 30 predstavnika kompanija iz različitih sektora poslovanja.
Nakon toga, prisutnima se obratila i Tatjana Dukić, direktorka Atria Group SEE koja je predstavila poslovanje kompanije koje se ogleda u koučingu, otvorenim i in-house treninzima, kao i u oblasti razvoja liderstva, profesionalnog i ličnog razvoja.
Zanimljivo i poučno predavanje na temu „Liderstvo i interna fleksibilnost“ održao je fantastični predavač Vanja Pauljičić, PCM Product Owner, Trainer & Senior Consultant u Atria Group SEE.
Naglašeno je da lideri mogu poboljšati radnu atmosferu i organizacionu kulturu proučavanjem i razvojem svog stila rukovođenja. Ovo uključuje prepoznavanje situacija u kojima je lakše sarađivati s određenim ljudima i rad na razvoju veština koje će poboljšati odnose unutar tima.
Vanja je naglasio važnost razumevanja sopstvenog preferiranog liderskog stila i identifikaciju onog stila koji najbolje odgovara članovima tima. On ističe da ovo može značajno smanjiti izazove u radu s ljudima i da je fleksibilnost u prilagođavanju liderskog stila neophodna, posebno dugoročno gledano.
Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa liderskim stilovima kroz prizmu tipova ličnosti po Process Communication Model-u i nauče na koji način mogu biti fleksibilniji, koristeći sopstvene resurse.
Nakon radionice, usledio je networking uz doručak, gde su učesnici ne samo uživali u hrani, već i aktivno razmenjivali utiske i stvarali nove poslovne veze. Ovaj događaj pružio je izuzetnu priliku za deljenje ideja i iskustava, jačajući tako povezanost među članovima Slovenačkog poslovnog kluba.

Promo/SPK