Biznis

OSIGURAJTE RAST ORGANIZACIJE DIGITALIZACIJOM HR PROCESA

Digitalna rešenja za upravljanje ljudskim potencijalima HR liderima služe kao odličan alat kojim mogu olakšati rešavanje nedostatka stručne radne snage i usmeravanje organizacija prema uspehu.

Izvor: Foto: SD Worx

Stalne tehnološke, generacijske i društvene promene, s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno, rezultirale su nedostatkom visoko kvalifiikovanih zaposlenih na tržištu rada. Velikim delom nedostatak stručne radne snage direktna je posledica povlačenja generacije "baby boomera" s tržišta rada i njihovog odlaska u penziju, ali i uopšteno kontinuiranog trenda smanjenja broja radno aktivnog stanovništva u većini evropskih zemalja.

Takođe, nedovoljno obrazovanje, ubrzani razvoj tehnologije i povećanje broja poslova koji se obavljaju na pola radnog vremena svakako su dodatno uticali na broj raspoložive stručne radne snage među mlađim generacijama.

Organizacije na ove negativne trendove najčešće odgovaraju kroz unapređenje procesa zapošljavanja i provođenje internih mera i aktivnosti s ciljem optimizacije trenutnih procesa, dodatnog razvoja zaposlenih i povećanjem zadovoljstva na radnom mestu, a sve kako bi zadržale postojeće zaposlene.

Digitalna rešenja za upravljanje ljudskim potencijalima HR liderima služe kao odličan alat kojim mogu olakšati rešavanje nedostatka stručne radne snage i usmeravanje organizacija prema uspehu. HRnet je kompletno digitalno rešenje koje pojednostavljuje upravljanje HR procesima, direktno utiče na poboljšanje iskustva zaposlenih i optimizuje upravljanje radnom snagom.

Kroz automatizaciju administracije HRnet omogućava zaposlenima fokusiranost na osnovnu delatnost kompanije i zadatke koji su zaista važni za postizanje organizacijskih ciljeva. Takođe, digitalizovani procesi zapošljavanja ne samo da štede vreme, već omogućavaju organizacijama provođenje kvalitetnije selekcije i širenje mreže kandidata.

Osim fokusiranosti na samo zapošljavanje, izuzetno je važno odlično poznavanje postojećeg kadra. HRnet rešenje nudi uvide u konkretne statistike, analize i metrike za procenu radne učinkovitosti i kvalitetno upravljanje kompetencijama i edukacijama zaposlenih kako biste što bolje iskoristili i zadržali potencijal koji već imate i učinili svoje zaposlene što uspešnijim i sretnijim.

Osim same digitalizacije HR procesa, organizacije se često odlučuju i na "outsoursing" usluga kako bi optimizovale svoje resurse. Upravljanje obračunom plata jedan je od najčešćih procesa koje se kompanije odlučuju da predaju u ruke spoljnih stručnjaka upravo kako bi sebi osigurale mir i oslobodile dodatno dragoceno vreme za svoje zaposlene. Obračun plata sam po sebi zahteva visoku dozu ekspertize zaposlenih koji ga obavljaju i ne ostavlja prostor za pravljenje grešaka.

Za kvalitetno upravljanje obračunom plata, nužno je odlično poznavanje procesa, zakona i regulativa kao i izuzetna pedantnost, tačnost i brzina. SD Worx nudi evropsku ekspertizu i više od 75 godina iskustva u pružanju usluga obračuna plata i podržava kompanije ne samo u uspešnom finansijskom upravljanju nego i u uspešnom snalaženju u izazovima koje nameće nedostatak raspoloživih stručnjaka.

Nedostatak stručne radne snage složen je izazov koji zahteva inovativna rešenja. SD Worx nudi integralni pristup u rešavanju ovog izazova, od same softverske podrške do "outsourcinga" HR usluga. Organizacije koje prihvate digitalizaciju i "outsourcing" brže i agilnije odgovaraju na tržišne trendove i očekivanja pa stvaraju dinamičnu i otpornu radnu snagu spremnu na izazove budućnosti.

(PROMO/EURACTIV.rs)