Biznis

KONFERENCIJA: "ESG in Business and Finance: Challenges and Opportunities in Serbia”

Autor PROMO/Konfindustrija Srbija

U fokusu: ESG izveštavanje, kreiranje korporativne strategije dekarbonizacije, primena zelenih tehnologija i implementacija CBAM

Izvor: Promo/Konfindustrija Srbija

Konferencija "ESG IN BUSINESS AND FINANCE: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES IN SERBIA", održaće se 26. septembra 2023. godine, s početkom u 9.30, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13 – 15, Beograd.

Zamišljena u formi interaktivnog i dinamičnog dijaloga, konferencija ima za cilj da predstavi
prva iskustva EU kompanija (sa fokusom na Italiju i Nemačku), kao i iz Srbije, u implementaciji strategije i ESG izveštavanja, a doneće i niz važnih tema, uključujući implementaciju EU taksonomije za održivo finansiranje, uticaj Mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika (CBAM) i integraciju ESG kriterijuma u investicione odluke finansijskih institucija. Takođe, diskutovaće se o strategijama dekarbonizacije i primeni zelenih tehnologija u upravljanju emisijom gasova sa efektom staklene bašte (GHG), uz fokus na ceo lanac snabdevanja.

Učešće na konferenciji potvrdili su visoki predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, predstavnici finansijskih institucija poput EBRD-a, EIB-a, kao i vodećih banaka Intesa, Unicredit, Erste i kompanija poput Microsoft, Hemofarm, Henkel, Resalta, Energetik, RINA.

Konferenciju organizuje Uruženje italijanskih industrijalaca - Konfindustrija Srbija, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Deloitte Risk Advisory, EIT Manufacturing i Banke Intesa.

Kompletan program konferencije pogledajte OVDE

Ovo je idealna prilika da steknete duboko razumevanje ESG tema i povežete se s liderima u oblasti održivosti i finansija.

Ne propustite priliku da budete deo ovog važnog događaja, prijavite se putem linka: https://forms.gle/axQphKzfnxnWw3hH8